Lider SDA Bakir Izetbegović iznosi notorne laži o Republici Srpskoj i njenom predsjedniku Miloradu Dodiku kojeg pokušava da predstavi kao ličnost koja ugoržava integritet drugog naroda, izjavio je danas Srni poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milorad Kojić.

“Izetbegovićeva priča da je u Srpskoj aparthejd i sve morbidne tvrdnje i etikete koje pokušavaju da nametnu kako bi Republiku predstavili u drgačijem svjetlu su notorna laž, ali je činjenica da te politike Izetbegović provodi prema Srbima u FBiH”, ocijenio je Kojić.

Kojić je podsjetio da su se Bošnjaci i Hrvati u znatnom broju vratili u Srpsku, za razliku od Srba koji su u Federaciji BiH (FBiH) postali statistička greška i nemoguće im je da tamo obezbijede konstitutivnost i zastupljenost u institucijama unutar FBiH.

Izetbegović to, kaže Kojić, očigledno namjerno zaboravlja, naglasivši da je to politika koju je on provodio sve vrijeme svoje vlasti kako bi Srbi u FBiH bili potpuno svedeni na to na šta su danas.

“NJemu smeta zaštita integriteta srpskog naroda, ali i zaštita ustavnog poretka Srpske i Ustava BiH, koju provode Dodik i politika SNSD-a, na čelu sa njim”, naglasio je Kojić.

On je ukazao da je upravo Izetbegović začetnik takve politike, ali i drugi političari u FBiH koji provode antidejtonske i antiustavne mjere na štetu svih naroda, prevashodno na štetu Srpske i srpskog naroda.

“Smatram da je provođenje mjera koje su u suprotnosti sa Ustavom na štetu svih naroda”, istakao je Kojić.

On je napomenuo da Izetbegović svoja nastojanja pokušava uviti u veo kako bi optužio Dodika za secesionističku politiku.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je “da Bošnjaci i Hrvati u Republici Srpskoj žive u aparthejdu”, kao i da se politika predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika “ogleda u antidejtonskim aktivnostima i prijetnjama secesijom”.

Autor: SRNA/ATV