Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Tanju Milašinović, koja je bila uzdržana prilikom glasanja o članstvu tzv. Kosova u Savjetu Evrope, u Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara doveo PDP, a na trenutnu poziciju, mimo saglasnosti i volje Srba, poslala ju je Bisera Turković.

– Tanja Milašinović bila je ambasador u Londonu, Beču i otpravnik poslova u Briselu, sve kao kadar PDP-a. Pitao bih /predsjednika PDP-a Branislava/ Borenovića ima li obraza, ali odgovor znam i ništa ne pitam – naveo je Dodik na Tviteru.

Na vanrednoj sjednici Komiteta ministara juče je prihvaćen zahtjev Prištine za članstvo u Savjetu Evrope. Poslije glasanja delegacije Srbije napustila je sjednicu.

Kadar PDP-a i zamjenik ambasadora BiH u Strazburu Tanja Milašinović Martinović juče je bila uzdržana prilikom glasanja u Savjetu Evrope o ulasku samoproglašenog Kosova u ovu organizaciju, iako nije bilo saglasnosti unutar institucija BiH u vezi sa glasanjem o ovom pitanju.

Borenović je izjavio da je “kadar SNSD-a Tanja Milašinović Martinović” bila suzdržana na tom glasanju.

Martinovićevu je kao kadar PDP-a na poziciju zamjenika ambasadora imenovala Bisera Turković. Ranije je bila ambasador BiH u Beču i Londonu. Za ambasadora u Londonu predložio je njen partijski kolega, tadašnji član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić. Ranije je bila imenovana za otpravnika poslova u Ambasadi BiH u Briselu i to sve kao kadar PDP-a.

Autor: RTRS