Gradonačelnik Slobodan Javor ugostio je danas grupu od tridesetak mališana iz Dječijeg vrtića ” Radost” i to centralnog objekta te objekata iz Kozarca, Omarske i sa Urija.

Oni u pratnji vodiča, popularnog Šeširdžije danas obilaze grad u okviru projekta ” Mali turisti”.
Mališani su se interesovali koje to poslove obavlja gradonačelnik dok je njega zanimalo šta to najmlađim Prijedorčanima u vrtiću treba te je dogovoreno da kada odluče kako im može pomoći, pošalju poruku preko svojih vaspitačica kako bi im želje bile ispunjene.
Projekat “Mali turisti Prijedora” je zamišljen kao jedinstven u oblasti turizma i predškolskog vaspitanja i namijenjen je najmlađima i njihovom upoznavanju iz perspektive turiste sa sredinom u kojoj žive i osnovnim kulturnim i privrednim objekata u gradu Prijedoru (muzej, pozorište, kino, biblioteka, spomen kuća, turistička organizacija, gradska čitaonica, vatrogasci, keksara, vjerski objekti, galerija, ljetna bašta, murali, edukativna staza i dr.).Svaki obilazak mališani završavaju vožnjom turističkim vozićem kao pravi turisti.
Ukupan broj učesnika u ovogodišnjem projektu je oko 200 djece predškolskog uzrasta iz dječijeg vrtića “Radost” i privatnog vrtića “Miki i Mini”, raspoređenih u 6 grupa. Obilazak grada radoznalih malih turista počeo je 25.aprila i završava sutra, 28.aprila.

Izvor: prijedorgrad