Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor danas je obišao putne pravce u zaseocima Bašići, Kesići, dio puta Gornji Garevci- Vladuša i putni pravac prema Staračkom domu “San” gdje je danas završeno asfaltiranje u ukupnoj dužini od 1870 metara.

Vrijednost pomenutih radova je 346.000 KM.
” Dosadašnja praksa je pokazala da smo na pravom putu što se tiče odabira putnih pravaca i ono što su mještani predložili držimo se toga. Ovo nije prijedlog gradonačelnika i gradske uprave ovo je prijedlog mještana i to je veoma bitno”, izjavio je Javor novinarima.
On je dodao da u ovim zasecima živi dosta stanovnika.
” Ukupno u Gornjim Garevcima ima preko 700 stanovnika ima dosta male djece i školaraca i jako nam je bitno da pomognemo tim ljudima sa infrastrukturom”, istakao je Javor.
On je za sredinu maja najavio nastavak obilaska mjesnih zajednica radi dogovora sa mještanima o problemima , pogotovo infrastrukturnim i načinu kako da ih riješavaju.
Mještani, a među kojima je i Dragan Crnogorac kažu da im novi asfalt mnogo znači.
” Ovo je velika stvar za naše selo dugi niz godina nismo imali nikakve radove, a u posljednje dvije i po godine ovo je treće asfaltiranje i sa ovim današnjim završetkom radova imamo oko pet kilometara asfalta. Još nam je potrebno tri kilometra da kompletno selo asfaltiramo”, rekao je Crnogorac.
Ove nove dionice asfalta dio su drugog pojedinačnog ugovora za asfaltiranje puteva i ulica, vrijednosti oko dva miliona maraka, koje je obezbijedila Vlada Republike Srpske. Izvođač je preduzeće “Prijedorputevi”.

Izvor: prijedorgrad