U Srpskoj će sutra ujutru biti promjenjivo oblačno uz sunčane periode, na sjeveru i sjeveroistoku ponegdje kiša i pljuskovi, a u ostalim predjelima suvo.

Na jugu pretežno sunčano. Tokom prijepodneva i sredinom dana promjenljivo vrijeme uz smjenu sunčanih perioda i povremene kiše, te  pljuskova sa grmljavinom. Kasnije popodne i uveče suvo uz postepeno razvedravanje. Vjetar slab do umjeren sjevernih smjerova.

Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda Srpske, minimalna temperatura od 7 do 12, u višim predjelima od 4 stepena, maksimalna od  17 do 22, u višim predjelima od 12 stepeni.

U ponedjeljak, 1. maja, u prvom dijelu dana toplo i promjenjivo oblačno uz sunčane periode. Slaba kiša je moguća samo ponegdje na sjeveru i zapadu. Kasnije popodne i uveče na zapadu i jugu jača kiša i pljuskovi sa grmljavinom, koji će se tokom noći postepeno širiti ka sjeveru i istoku. Uveče i tokom noći biće i vjetrovito.

Minimalna temperatura kao i prethodnog dana, maksimalna od 17 do 24,  u višim predjelima od 12 stepeni.

U utorak tokom noći jača kiša i pljuskovi zahvatiće većinu predjela. Tokom dana se nastvalja oblačno i svježije vrijeme sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Na jugu i jugozapadu se očekuje veća količina padavina uz najhladnije vrijeme, a najmanje kiše će pasti u Semebriji, gdje će biti i malo toplije.

Minimalna temperatura vazduha od 5 do 13 stepeni, maksimalna od 14  na zapadu do 22 na sjeveroistoku, u višim predjelima od 9 stepeni.

U srijedu oblačno i hladnije uz čestu kišu i pljuskove. Na jugu će biti i pljuskova sa grmljavinom uz nešto jače padavine. Krajem dana padavine slabe i postepeno prestaju.

Minimalna temperatura od 8 do 12, u višim predjelima od 3 stepena, maksimalna od 12 do 18, u višim predjelima od 6 stepeni.

Izvor: Srpskainfo