Učenik K.K. je duže vrijeme pripremao izvršenje ubistva u školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu i imao je spisak djece za likvidaciju, rekao je načelnik PU Beograd Veselin Milić.

Istakao je da je K.K mjesec dana planirao izvršenje.

– K.K. je u dužem vremenu to planirao, motiv nije saopštio. Vatreno oružje uzeo je iz očevog stana i donio sa četiri molotovljeva koktela – rekao je Milić.

Naglasio je da je učenik sam radio plan ulaza i izlaza u školu.

– Odredio je prioritetne mete. Koga će iz kog razreda da likvidira, imao je brojeve – naveo je Milić.

Ističe da je učenik javio da kaže da je pucao na više lica.

Naveo je da je jutros oko 8.40 dežurnu službu policije pozvala zamjenik direktora škole Ivanka Јovanović i rekla da je dijete u školu ušlo sa vatrenim oružjem i da nasumično puca. Odmah su upućene patrole policije.

– Nakon toga je u 8.42 pozvalo NN lice i predstavilo se kao Kecmanović Kosta. Rekao je da je pucao u više lica u OŠ Vladislav Ribnikar, ulica Kralja Milutina broj 10. Dolaskom policije na lice mjesta utvrđeno je da je došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane navedenog dečaka koji je i pozvao našu dežurnu službu kojom prilikom je stradalo osam učenika škole, od čega sedam devojčica i jedan dečak – rekao je Milić.

Naveo je da se najverovatnije radi o S. N. (2009), B. A. (2011), A. B. (2011), A. D. (2009), K. N (2010) M. A (2009), E. K. (2009), A. Č. (2009), kao i radniku obezbeđenja.

Istakao je da je povređeno još četvorica dečaka i dve devojčice, kao i učiteljica S. T.

Autor: RTRS