Srbija nijema i drugog dana žalosti. U jednom danu sahranjeno je 10 žrtava masovnih pucnjava u školi na Vračaru i u Mladenovcu.

Nikada tužniji i tiši Đurđevdan u Srbiji. Ogromne povorke rodbine, prijatelja i građana Beograda ispratile su na vječni počinak četvoro nedužne djece i radnika obezbjeđenja koji su ubijeni u školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru. Na beogradskim grobljima prizori koji slamaju srca.

I u selu Malo Orašje kod Mladenovca sahranjena su petorica mladića koji su stradali u krvavom piru Uroša Blažića.
U svakoj kući stradalih održano je opelo a zatim su svi zajedno sahranjeni na seoskom groblju.

Sahrana u Malom Orašju

Sahrana u Malom Orašju

Sutra će biti sahranjene još troje stradalih.

U ulici Kralja Milutina ispred osnovne škole “Vladislav Ribnikar” od ranog jutra rijeka ljudi čekala je da se upiše u knjigu žalosti.

U nju se upisao i ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko istakavši da je ruski narod uz srpski uvijek bio u najtežim trenucima.

– Neviđena tragedija, izrazili smo saučešće. Predsjednik Vladimir Putin odmah je uputio saučešće i izraze podrške predsjedniku Aleksandru Vučiću i srpskom narodu. Radi se o gubitku mladih života, nevjerovatna tragedija – istakao je Bocan Harčenko.

U školi su od jutros prisutni i stručni timovi koji će tokom vikenda sa nastavnicima razgovarati kako da se djeca od ponedeljka vrate u školu. Njima se pridružila i ministarka zdravlja Danica Grujičić.

Autor: RTRS