Delegacija Investiciono-razvojne banke Republike Srpske, koju predvodi v.d. direktora Dražen Vrhovac završava danas posjetu Abu Dabiju, gdje je učestvovala na trodnevnom Godišnjem investicionom sastanku “AIM Global 2023”, koji se održava od 8. do 10. maja.
Predstavnici IRBRS pratili su panel-diskusije u kojima su izlaganja imali svjetski priznati stručnjaci iz oblasti promocije i privlačenja direktnih stranih investicija, upravljanja javnim finansijama, bankarskog sektora i digitalne transformacije. Takođe, diskutovalo se o preduzetništvu, te konceptu razvoja gradova i integrisanju inovativnih tehnologija u strana direktna ulaganja radi povećanja njihove vrijednosti, o značaju privačenja kvalitetnih stranih direktnih investicija za razvoj privrede, kao i o procesu oporavka svijeta od pandemije i geopolitičkih tenzija.

– Iskoristili smo priliku da upoznamo potencijalne investitore, kako bismo im ponudili dolazak i učešće na našoj Trećoj investicionoj konferenciji “INVEST SRPSKA 2023” – rekao je Vrhovac.

Dvanaesti godišnji investicioni sastanak “AIM Global 2023” okupio je države, poslovne subjekate, organizacije i institucije koje predstavljaju svoje poslovne aktivnosti, usluge, investicione potencijale i inovacije. Tokom događaja posebna pažnja usmjerena je na pet ključnih stubova koji imaju za cilj stimulisanje lokalnog i međunarodnog ekonomskog rasta: preduzetništvo, direktne strane investicije, mala i srednja preduzeća, “gradove budućnosti” i strane portfolio investicije.
Ovogodišnji sastanak okupio je preko 20.000 učesnika iz 174 zemlje svijeta i preko 500 poslovnih subjekata.

prijedor24h