U istorijskoj akciji srpske policije u kojoj je danas uhapšeno 13 vođa balkanskog narko-kartela zaplijenjeno je i više skupocijenih automobila, motori, skupi satovi i veće količine novca.

a fotografijama zaplijenjene robe, a kako se vidi na njima, uhapšena grupa uživala je u luksuzu zaplijenjeni su “audi”, “mercedesi”, “bmw”, satovi marki “roleks”, “brajtling” i drugih skupih brendova.

Takođe je zaplijenjen i motor, kao i ogromna količina novca uglavnom u evrima koji su sakrivali čak i u kacama za kupus.

Kako su ranije pisali, pripadnici kriminalne grupe živjeli su u luksuznim kućama sa privatnim teretanama, košarkaškim igralištima.

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Podsjetimo, u istorijskoj akciji policije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapšeno je 13 osoba osumnjičenih da su pripadnici balkanskog narko-kartela.

Kako se vidi na video snimku filmskog hapšenja, članovi kartela su uhapšeni u luksuznim stanovima i kućama.

 

– Balkanski kartel je bio iznad kavčana i škaljaraca. Upravo činjenica da nekada jedan klan, podijeljen na dva suparnička je dovela do toga da se oformi novi i jači kriminalni kartel, koji je bio glavni za distribuciju i šverc kokaina na teritoriji Evrope – navodi izvor Blica.

Hapšenje je sprovedeno u saradnji sa Evropolom.

– Srbija je još jednom uspješnom akcijom pokazala i dokazala da je uspješan partner. Uz Evropol je uhapšeno 13 osoba, pripadnika OKG koja je funkcionisala od više nezavisnih ćelija balkanskog kartela. Vjeruje se da on stoji iza višetonskih pošiljki kokaina koji je iz Južne Amerike stigao u Srbijom. Ova akcija uklonila je največu organizaciju za trgovinu drogom. Uhapšeni su i organizatori M. S. i M. L. Tokom 2020. godine zaplijenjeno je najmanje sedam tona kokaina i on se dogovodi u vezu sa ovim kartelom – rekao je načelnik UKP Ninoslav Cmolić.

Švercovali tone kokaina, jedna isporuka vrijedna čitavo bogatstvo

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa MUP Službom za borbu protiv droga, Uprave kriminalističke policije nakon višemjesečnog predistražnog postupka na teritoriji Beograda, Niša, Lazarevca, Subotice i Zrenjanina danas je lišeno slobode 13 osoba i to: M. S., M. L., M. J., D. Đ., M. M., D. N., I. C, R. R., G. P., M. R., V. S., M. P. i Lj. L., zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Ova organizovana kriminalna grupa koju čine 20 osoba sumnjiči se da je umiješana u međunarodnu trgovinu narkoticima.

Naime, organizatori i pripadnici ove organizovane kriminalne grupe sumnjiče se da su tokom 2020. godine učestvovali u nabavci i transportu više od šest tona kokaina iz Južne Amerike ka zemljama Zapadne Evrope i Republike Srbije, piše Blic.

Izvor: Srpskainfo