Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor danas je obišao Osnovnu školu ” Desanka Maksimović” gdje su završeni radovi na uređenju staklene fasade.

” Imali su više susreta sa rukovodstvom škole gdje smo upoznati da je prioritet zamjena staklene fasade koja je dotrajala i kao takva predstavljala opasnost za učenike, nastavnike i roditelje s obzirom da su pojedina stakla bila oštećena”, rekao je Javor.
On je dodao da je upravo zbog bezbjednosti grad Prijedor u budžetu izdovjio oko 33.000 KM za ove radove.

” Raspisali smo tender i nakon obavljene zakonske procedure i završenih raodva, danas imamo jednu prelijepu sliku gdje je sve završeno u predviđenom roku i u skladu sa strukom i projektom”, istakao je Javor.
On je dodao da u narednom periodu predstoji i osvjetljenje školskog dvorišta gdje se nalazi dječije igralište.
” Velika je škola u pitanju sa preko 700 učenika što je velika obaveza i dogovornost za sve nas, za lokalnu zajednicu. Uz ranije izvršenu sanaciju sanitarnih čvorova, urađen video nadzor škola već sada drugačije izgleda . Sagledaćemo šta su još prioriteti u narednom periodu jer nam je cilj da i u ovoj i svim drugim školama stvorimo uslove za kvalitetno odvijanje obrazovnog procesa. Naši najmlađi sugrađani moraju da znaju da je grad tu iza njih i da ćemo podržati ne samo infrastrukturne projekte već i one kada je u pitanju obrazovanje u našem gradu”, naglasio je Javor.
Direktor OŠ ” Desanka Maksimović” Zdravko Budmir zahvalio se gradonačelniku i Gradskoj upravi koji su prepoznali potrebu škole za zamjenom staklene fasade.
” Riješen je bezbjednosni problem u školi kada je u pitanju kretanje učenika kroz školski hodnik, a i vizuelno sada škola mnogo drugačije izgleda. Ovim smo vanjski dio renoviranja škole , a želja nam je da postupno uredimo i unutrašnjost škole”, rekao je Budmir.
On je dodao da se škola već nekoliko godina zadržava na postojećem broju učenika, što je u sadašnje vrijeme značajno s obzirom da sva društvena kretanja.

Izvor: prijedorgrad