Činjenica da je nelegalni visoki predstavnik u svom nelegitimnom obraćanju Savjetu bezbjednosti UN posebno istakao da ga brine zajednička izjava vladajućih stranaka iz Republike Srpske najbolje govori o tome koliko je ona bila i opravdana i potrebna, rekao je portparol SNSD Radovan Kovačević.

To što je Kristijan Šmit, koji je predvodnik politika koje žele da otmu imovinu Republike Srpske, rekao: `Naročito me brine zajednička izjava koju su potpisale vladajuće stranke u Srpskoj. Ta izjava u kojoj govore da državna imovina pripada entitetima, liči na akcioni plan za secesiju`, samo je još jedan dokaz da je politika naše koalicije jedina koja štiti imovinu Republike Srpske i samu Srpsku, naglasio je Kovačević, koji je i delegat srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Kovačević je konstatovao da ova njegova izjava daje najbolji odgovor na pitanje zašto stranke opozicije nisu došle na sastanka kod predsjednika Republike Milorada Dodika i po čijem nalogu i u čijem interesu su se tako ponašale.

Prema njegovim riječima, Šmitova izjava objašnjava i zašto je SDS prvo bio uključen, a onda se sam isključio iz izjave koja je osnova narednih koraka u politici očuvanja imovine Republike Srpske.

– Time što je odbila da prisustvuje izlaganju Kristijana Šmita, Željka Cvijanović je pokazala jasan stav koji naš narod ima prema tom strancu, kao i da je spremna da stav našeg naroda brani na svakom mjestu.

Uvijek se mora uzeti u obzir da su se nakon gospođe Cvijanović i delegacije Kine i Ruske Federacije povukle i nisu prisustvovale sramnom Šmitovom izlaganju, čime je još jednom potvrđeno da Republika Srpska i naš narod imaju značajne partnere i na svjetskoj diplomatskoj pozornici – ukazao je Kovačević.

On je istakao da je Željka Cvijanović juče pokazala da poštuje stav svog naroda, međunarodno pravo i procedure, ali i uputila jasnu poruku Organizaciji UN da i ona mora da vrati samopoštovanje i da ne smije dozvoliti da joj “slovo” drži neki nelegalni predstavnik samo zbog toga što to bez ikakvog prava i legitimiteta traže pojedini moćnici.

Autor: SRNA/Srpskainfo