epa10633090 Denver Nuggets center Nikola Jokic of Serbia (L) battles for the ball against Los Angeles Lakers forward Anthony Davis (R) during the third quarter of game one of the NBA Western Conference finals series between the Los Angeles Lakers and the Denver Nuggets at Ball Arena in Denver, Colorado, 16 May 2023. The series is the best of seven games. EPA-EFE/BOB PEARSON SHUTTERSTOCK OUT

Srpski košarkaš Nikola Jokić bio je ključna figura u pobjedi Denvera protiv LA Lejkersa u prvom meču finala Zapadne konferencije.

Njegov tim slavio je s 132:126, a Jokić postigao 34 poena, imao 21 skoka i 14 asistencija.  Ukupno mu je to 12. tripl-dabl u plej-ofu, a šesti kada je u pitanju ova sezona.

Osim što je na putu do pobjede porušio mnoge rekorde, tokom meča je imao nekoliko poteza za pamćenje.

Već na startu druge dionice ostvario je dabl-dabl učinak, na poluvremenu je imao 19 poena i 16 skokova, a ostaće upamćeno i ono sjajno zakucavanje kada je nadmudrio Entonija Dejvisa.

Jedan od njih svakako je trojka na isteku vremena treće četvrtine kada je iz gotovo nemoguće pozicije “isparao mrežicu” u “Bol areni”. Dejvis je ponovo imao nesreću da vidi Jokićevu magiju…

Na kraju je ukrao ključnu loptu Lebronu Džejmsu kako ne bi došlo do novih komplikacija po trijumf Denvera, te stavio tačku na meč koji će se dugo prepričavati.

Drugi meč ova dva tima na programu je u noći između četvrtka i petka, u 02.30 časova, takođe u Koloradu.

Izvor: Srpskainfo