Poslanik Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milan Petković izjavio je danas da grupa koju je okupio OHR da se bavi pitanjem imovine nema nikakvu nadležnost kao što je nema ni Kristijan Šmit.

– Bilo kakva grupa u kojoj se ne zna ko su ti takozvani eksperti ne može biti ekspertska grupa, nego samo grupa koju formira Kristijan Šmit od sebi podobnih ljudi – istakao je Petković.

On je poručio da se zna ko su pravni eksperti u Republici Srpskoj.

– To su ugledni profesori, sudije i tužioci koji mogu da odgovore na takva pitanja – rekao je Petković za Srnu i dodao to sigurno nisu neki nepoznati likovi koji se kriju iza lažnih identiteta.

Petković je podsjetio da je pitanje imovine riješeno Ustavom BiH, ali i ustavima entiteta.

Povodom izjave predsjednika SNSD-a Milorad Dodik da predstavnici SNSD-a na nivou BiH neće moći da glasaju za bilo kakav projekat ukoliko bude nastavljena blokada razvojnih projekata, Petković je rekao da su, prema zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske, srpski predstavnici u zajedničkim institucijama obavezni da za svaku odluku zatraže mišljenje nadležnih institucija Srpske.

– Koalicija, koja čini i većinu, ni do sada nije glasala o bilo čemu, a da to nije usaglašeno sa stavom institucija Republike Srpske, pa će tako biti i od sada – zaključio je Petković.

Autor: SRNA/RTRS