U Bolnici “Doktor Mladen Stojanović” održano je predavanje na temu “Savremene tehnologije u terapiji dijabetesa”. Predavanje su održali Ijekari Klinike za dječije bolesti Univerzitetsko- kliničkog centra Banja Luka, a prisustvovala su djeca oboljela od dijabetesa sa područja prijedorske regije sa svojim roditeljima.

“Svaki put saznajemo nešto novo, edukujemo se, jer svaki dan je za nas nešto novo i edukacije nam puno znače”, navela je Sanja Habibović, majka dječaka oboljelog od dijabetesa.

Predavanje na pomenutu temu prvi put je održano u Prijedoru.

“Pričali smo o modernim tehnologijama upotrebe senzora, insulinske pumpe i svih ostalih stvari koje oni sreću u svom životu sa ovom bolešću, akutnih komplikacija i hroničnih komplikacija”, rekla je prof. dr Gordana Bukara-Radujković, šef Odjela dječije endokrinologije Klinike za dječije bolesti Univerzitetsko-kliničkog centra Banja Luka.

Iz prijedorske bolnice podsjećaju da su uz podršku grada Prijedora uspjeli i da obezbijede djeci koja boluju od dijabetesa senzore za mjerenje šećera u krvi.

“Ovom prilikom želim da se zahvalim Gradskoj upravi i gradonačelniku koji su izdvojili 80.000KM za 25 senzora za djecu koja se liječe od dijabetesa. S obzirom da sam ja odbornik u Skupštini grada Prijedora trudiću se da i u idućim godinama izdvajamo sredstva za djecu sa takvim potrebama”, dodao je Andrija Vukotić, direktor Bolnice ’’Doktor Mladen Stojanović”.

Izvor: kozarski