Nakon što su remizirali sa Slobodom iz Novog Grada u komšijskom derbiju (1:1) fudbaleri Rudar Prijedora sutra igraju gradski derbi sa ekipom Omarske (17.30) u okviru 33. kola Prve lige Republike Srpske.

Utakmice ova dva rivala uvijek su neizvjesne i privuku veliki broj gledalaca, a šef stručnog štaba Rudara Bojan Krulj vjeruje će tako biti i ovaj put.

– Još dva kola je ostalo do kraja. Sutra dočekujemo ekipu Omarske u gradskom derbiju. Mi ćemo, kao i svaku utakmicu do sada, da damo sve od sebe da pokušamo da ostvarimo dobar rezultat. Daćemo dvojici, trojici igrača šansu, kao što smo to radili u Janji i Modriči. Moramo da pokušamo da ostvarimo naše ambicije do kraja, da pokušamo da pobijedimo, te da vidimo na koga možemo da računamo u narednoj sezoni. Zadovoljan sam radom i zalaganjem ekipe, dobro treniramo, i nakon niza dobrih rezultata u prethodnom periodu, očekujem dobru i kvalitetnu utakmicu, kao i veliki broj navijača koji će pratiti gradski derbi – rekao je Krulj.

Prvotimac Stefan Radaković istakao je da u timu vlada sjajna atmosfera.

– Radili smo izuzetno dobro prethodnu sedmicu. Pokušaćemo da nadoknadimo propušteno u minulim mečevima. Respektujemo ekipu Omarske, ali mi imamo svoj cilj, a to je da ostvarimo pobjede u posljednja dva kola – rekao je Radaković.

Prijedorčani su već odradili dobar dio posla kada je u pitanj naredna sezona jer su parafe na nove ugovore stavila sedmorica igrača.

– U pregovorima smo sa nekolicinom novih fudbalera, još uvijek ne znamo krajnji ishod, ali ono što mi je drago je da klub dobro radi svoj posao. Svi u klubu imaju istu ambiciju, kao i ja – da u narednoj sezoni budemo kandidati za titulu i plasman u rang više – naglasio je Krulj.

Izvor: Srpskainfo