Više desetina pripadnika takozvane specijalne policije stiglo je džipovima do zgrada lokalnih samouprava u Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu, a na ulazima u zgrade okupljeno je na desetine Srba, zaposlenih u privremenim organima tih opština.

Dolazak specijalaca policije pratio je zvuk sirena u Leposaviću, Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, koje žitelji tih sredina aktiviraju za alarmiranje na opasnost.

Specijalci namjeravaju da na zgradu opštine u kojoj je i Privremeni opštinski organ Vlade Srbije “istaknu zastavu plavo žute boje koja simbolizuje državnost na Kosovu”, prenosi RTS.

Sve se događa kada je većina zaposlenih u privremenim organima i drugim institucijama na putu za Beograd, radi prisustva skupu na koji ih je pozvao predsjednik Srbije.

Јuče su novi predsjednici opština u Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću položili zakletvu i preuzeli dužnosti kao prvi predsjednici albanske nacionalnosti od formiranja lokalnih struktura vlasti u ovim sredinama pod okriljem vlade u Prištini.