Šesto izdanje trke “Kozara ultra trail” biće održano, u subotu, 3. juna, na Kozari. Ove godine prijavljeno je oko 120 takmičara iz šest zemalja. Poseban ugođaj za takmičare predstavlja i prirodna staza sa hladom četinara, ističu organizatori.

“Staza duga 10 kilometara je pod šumom i trim-staza je pogodna za trku, što je jako bitno. Start je Mrakovica kod Hotela ’’Monument” odakle takmičari trče prema Planinarskom domu “Klekovača” i vraćaju se”, rekla je Nevena Stojaković, predsjednik Sportskog udruženja ’’Kozara ultra trail”.

Sportsko udruženje ’’Kozara ultra trail” postoji sedam godina i do sada je organizovalo 31 sportsku manifestaciju. Podrška pri organizaciji šestog izdanja ove trke stiže i sa republičkog nivoa.

“Kozara ultra trail” je jedan sjajan projekat koji spaja ljude od sedam do 77 godina, koji uživaju u ljepoti Kozare. Podržavaćemo i dalje ovakve sportske projekte u Srpskoj, jer imamo šta da ponudimo i našim građanima i regionu”, istakla je Anja Ljubojević, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

Start trke “Kozara ultra trail” je u subotu, 3. juna, u 10.00 časova. Ove godine kao i prethodnih, biće održana i trka za djecu uzrasta od tri do 11 godina, a očekuje se dolazak oko 300 mališana.

Organizaciju manifestacije na Kozari tradicionalno će podržati Gradska uprava Prijedor, rukovodstvo Nacionalnog parka “Kozara”, te brojni sponzori.

Izvor: kozarski