Stručnjak za veze otkrila je sedam znakova na koje treba obratiti pažnju tokom sastanka sa suprotnim polom, a koji ukazuju na to da on ili ona nije zainteresovan/a za bilo šta dalje.

Luen Vord kaže da je važno znati odmah da li neko sa kim idete na sastanak želi nešto više sa vama kako ne biste gubili dragocjeno vrijeme ili emocionalnu energiju na tu osobu.

Tim povodom ona je dala savjete za “dekodiranje govora tijela” na dejtu kako bi osoba mogla da procijeni interesovanje ovog drugog na osnovu toga koliko vam kontakta očima pružaju, pa čak i u kom pravcu se fizički naginju.

“Kada čitate govor tijela na sastanku ili u bilo kojoj društvenoj interakciji, traženje grupa neverbalnih znakova je važno jer pomaže da se obezbijedi preciznije tumačenje osjećanja, emocija i stavova osobe”,  napisala je Luen u postu na blogu.

Pojedinačni znakovi govora tijela mogu biti dvosmisleni i otvoreni za višestruka tumačenja. Međutim, kada se više znakova pojavi zajedno, oni mogu pojačati jedan drugog, dajući jasniji signal o stanju uma osobe, objašnjava ona.

Loen je rekla da je ograničeni kontakt očima “moćan” pokazatelj nedostatka veze, interesovanja i angažovanja.

“Ako vaš partner izbjegava kontakt očima ili često skreće pogled, to može ukazivati na nedostatak interesovanja ili nelagodu. Nedostatak kontakta očima ukazuje da je njihova pažnja negde drugdje i da možda nisu u potpunosti prisutni u razgovoru”, navodi se u tekstu.

Takođe je rekla da obratite posebnu pažnju na govor tijela potencijalnog partnera i posebno na položaj ruku.

“Prekrštene ruke stvaraju barijeru između vas i vašeg partnera, što ukazuje na odbrambeni stav i zatvoren stav. Ova fizička barijera ukazuje na nedostatak otvorenosti i prijemčivosti za dalje angažovanje”, savjetuje.

Ako se osoba ne bavi mnogo razgovorom, možda je vrijeme da završite sastanak, prema Loen. Rekla je da, ako osoba daje samo kratke ili jednosložne odgovore, a vi se osjećate kao da obavljate većinu posla u razgovoru, to je znak da je jasno da nije zainteresovana za izgradnju veze.

Posljednji znak na koji treba obratiti pažnju je ograničen fizički kontakt, kada vaš partner izbjegava bilo kakav oblik dodira i održava fizičku distancu.

“Fizički dodir je često intiman i povezujući gest… Njihovo nespremnost da se uključe u fizički dodir ukazuje na nedostatak želje za povećanom intimnošću”, navela je Loen.

Kada dođe do varnice između dvoje ljudi, Loen je rekla da oni često podsvjesno odražavaju govor tijela i izraze jedni drugih.

Ona je sugerisala da, ako osoba sa kojom ste na dejtu ne odražava vaše pokrete, ona ne želi da izgradi dublju vezu jer ne pokazuje nikakav odnos ili kompatibilnost, prenosi “Daily Mail”.

Izvor: Telegraf.rs