Novak Đoković je pred cijelim svijetom poručio “Kosovo je srce Srbije” nakon pobjede na Rolan Garosu i poslao apel da se zaustavi nasilje koje se ovih dana događa nad Srbima na sjeveru Kosmeta.

Njegova poruka oduševila je Srbe na Kosmetu, kojima je ovih dana najteže, ali je izazvala i revolt Albanaca zbog izrečene istine, pa su se tako javili brojni ministri i sportski predstavnici tzv. Kosova koji su kritikovali Novaka, a čak se oglasila i francuska ministarka sporta Ameli Udea-Kastera, koja je poručila da je Novakov gest neprikladan i upozorila ga da to ne smije da se ponovi.

Ali, Novak je i na konferenciji srpskim medijima, poslije meča poručio da je odlučan i je to uradio bez ustezanja i da je to najmanje što je mogao da uradi.

Interesantno, u TV prenosu se nije vidjelo šta je Novak napisao na kameri, jer TV prenos ide sa 10 sekundi zakašnjenja, da bi reditelji mogli da izaberu šta će pustiti, a šta ne ukoliko im se nešto ne svidi. A Novakova poruka im se očigledno nije svidjela.

Ali, pošto je bilo mnogo srpskih medija u Parizu, poruka je brzo dospjela do javnosti, a ubrzo i do svih svjetskih medija.

Mnogi zbog reditelja prenosa nisu mogli da vide momenat kada Novak piše poruku na kameri, ali su mnogi svjetski mediji dobili agencijski snimak na kojem se vidi i taj momenat, pa sada možete vidjeti sa kojim ponosom i osmijehom na licu je to učinio.

Pogledajte to i sami u priloženom snimku:

Izvor: Telegraf.rs