U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) danas se u većini predjela očekuju kiša i pljuskovi, ponegdje i lokalne nepogode.

Tokom prijepodneva će biti umjereno do pretežno oblačno i uglavnom suvo uz sunčane periode, a sredinom dana na istoku i u centralnim predjelima očekuju se kiša i pljuskovi povremeno.

Padavine će uveče prestati, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren vjetar, sjevernih smjerova.

Maksimalna temperatura vazduha od 22 do 27, u višim predjelima od 17 stepeni Celzijusovih.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava pretežno oblačno, u Hercegovini sunčano uz malu oblačnost.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Bjelašnica pet, Čemerno 10, Han Pijesak i Kalinovik 11, Sokolac 13, Gacko, Drinić i Mrakovica 14, Prijedor, Gradiška, Srebrenica, Šipovo, Sarajevo, Tuzla, Bihać, Mrkonjić Grad i Rudo 15, Zvornik, Foča, Višegrad, Bileća, Novi Grad i Ribnik 16, Bijeljina i Srbac 17, Banjaluka, Doboj i Trebinje 18, te Mostar 20 stepeni Celzijusovih.

Najviše kiše u protekla 24 časa, 17 litara po metru kvadratnom palo je u Kalinoviku, u Gacku devet, u Prijedoru sedam, u Foči šest, u Bileći pet, u Bijeljini i na Mrakovici četiri, a u Novom Gradu i Srebrenici tri litra kiše po metru kvadratnom.

Autor: SRNA/Srpskainfo