U petak se navršilo sedam dana od stravične nesreće na Marindvoru u Sarajevu u kojoj je Armin Berberović (26) “mercedesom” usmrtio mladu doktorku Azru Spahić.

U nesreći, zbog koje su građani Sarajeva istog dana izašli na proteste, povrede opasne po život zadobila je Azrina koleginica.

FOTO: NEDIMPASOVIC/INSTAGRAM/SCREENSHOT
FOTO: NEDIMPASOVIC/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Pod zabranom

Berberoviću je određen jednomjesečni pritvor, utvrđeno je da je bio pod uticajem alkohola i da je “mercedesom” upravljao pod zabranom, jer mu je oduzeta vozačka dozvola.

Ubijena doktorka Spahić liječila je majku Armina Berberovića u Domu zdravlja u Starom Gradu i cijela porodica ju je lično poznavala. Čak je liječila i njegovog brata Mevludina.

Nekoliko dana prije kobne nesreće djevojci Berberovića umro je otac, sahrana je obavljena tog dana i on je popio pivo.

Oko 23 časa jurio je na posao, jer je bio zaposlen kao dispečer jednog taksi prevoznika, te je po dolasku na Marindvor napravio nesreću i ubio doktorku koju je poznavao.

Da stvar bude tragičnija, on je tog jutra bio kod Azre Spahić, jer je došao po doznake oca svoje djevojke.

Donio joj je čokoladu, a ona ga je potapšala po ramenu i rekla: “Vidimo se Deba” (Berberovićev nadimak). Nekoliko časova kasnije Berberović ju je usmrtio, piše Avaz.

Zvao Hitnu, pokušao joj pomoći

Berberović je pozvao policiju i Hitnu pomoć, te je pokušao pomoći nastradalima. S jednom od doktorki pokušao ju je izvući ispod automobila, ali bilo je prekasno. Zbog obilnog krvarenja preminula je na licu mjesta.

Izvor: Srpskainfo