Žena iz Prijedora prevarena je na način da je uplatila više od 2.500 evra na račun nepoznate osobe, a koja joj se predstavila kao američki vojnik, istakli su u policiji.

Policijska uprava Prijedor apeluje na građane da budu oprezni prilikom davanja ličnih podataka nepoznatim osobama putem društvenih mreža ili internet aplikacija i da se prije svakog transfera novca u inostranstvo, posebno na zahtjev osoba sa kojima su stupili u kontakt putem društvenih mreža, uvjere da se ne radi o pokušaju prevare.

– Policijska uprava Prijedor zaprimila je prijavu oštećene iz Prijedora da je u oktobru prošle godine prevarena od strane nepoznate osobe kojem je putem “Western Uniona” uplatila  2.535 evra. Ona je novac uplatila nakon što je putem društvene mreže Fejsbuk jedno vrijeme kontaktirala sa muškarcem koji joj se predstavio kao američki vojnik stacioniran u Iraku, od kojeg je dovedena u zabludu da će joj poslati vrijednu pošiljku, ali da je prethodno potrebno da pošalje određeni iznos novca – rekli su u policiji.

O navedenom je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, kojem je dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo “Prevara”.

– Sve informacije o tome kako se zaštititi od sajber kriminala i na koji način prijaviti sumnju u prevaru putem interneta građani mogu naći na internet stranici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske https://mup.vladars.net/lat/index.php?vijest=vtk. – poručili su iz PU Prijedor.

Sličnih prevara bilo je ranijih godina.

Izvor: Srpskainfo