Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor najavio je danas pomoć Gradske uprave domaćinstvu Branimira Dobrića kojem je juče u požaru stradala imovina.

On je naveo da je ovaj sugrađanin preživio veliku tragediju i da je za nekoliko sati izgubio sve što je stekao unazad 20 i više godina.

“Šteta je ogromna i vjerovatno će se morati sve srušiti i početi od temelja”, rekao je Javor novinarima prilikom posjete ovoj porodici.
On je pozvao sve ljude da se uključe koliko mogu, da će grad pomoći ne samo finansijski nego i na svaki drugi način.
“To ćemo uraditi već naredne sedmice. Još teže je što žive s roditeljima i oni na pitanje gdje dalje nemaju odgovor. Molim sve ljude da se uključe i ja kao gradonačelnik i kao građanin odazvaću se i pomoći u skladu s mogućnostima. Svi zajedno treba da shvatimo da tragedija koja je zadesila ovu porodicu treba da ujedini ljude i da pomogne svako koliko može”, poručio je Javor.
Branimir Dobrić iz Ključa je izbjegao i 1996. godine podigao kredit i kupio kuću, sagradio mehaničarsku radionicu i pomoćne objekte.
“Ni sam nisam svjestan šta se desilo. Jednostavno, nesretan slučaj.Ovo, koliko ljudi je došlo da mi pomogne… Imam život, imam ljude, na nogama sam, imam volju i imam vjeru. Krenuo sam od nule i opet ću. Samo, bože zdravlja, imam prijatelje i ljude oko sebe”, rekao je Dobrić.
Iz Policijske uprave saopšteno je danas da je uviđajem utvrđeno da je do požara došlo prilikom izvođenja radova na jednom vozilu unutar automehaničarske radnje koja se nalazi u prizemlju gore navedenog stambenog objekta gdje je usljed djelovanja otvorenog plamena (aparat za varenje) u potpunosti izgorjela automehaničarska radnja, veći dio stambenog objekta i devet vozila.

Izvor: prijedorgrad