Centar za socijalni rad Prijedor organizovao je danas završnu manifestaciju kampanje “Slavimo prijedorske porodice” koju je i ove godine realizovao nizom aktivnosti u saradnji sa javnim, nevladinim i privrednim sektorom. Koordinator kampanje socijalni radnik Dragana Savić Pešević rekla je da je kampanja trajala osam dana, što simbolizuje osam životnih ciklusa, te da su sve planirane aktivnosti i održane, osim porodičnog piknika koji je izostao zbog vremenskih neprilika.

“Tolerancija i prihvatanje različitosti mogu biti ključni osnov funkcionalnosti jedne porodice, kao i poštovanje različitosti u kontekstu različitih životnih ciklusa porodice”, rekla je Peševićeva na završnoj svečanosti.

Ona je navela da su aktivnosti bile podijeljene u tri grupe – rad sa odraslima, rad sa djecom i zabavno-rekreativni sadržaji, a da su u kampanji učestvovale osnovne i srednje škole, vrtić “Miki i Mini”, Dom za starija lica, Udruženje penzionera Čirkin polje, Omladinski centar Ljubija, Udruženje “Neven”, kafić “Marina”, kino “Kozara”, Planinarsko društvo “Klekovača” i igraonica i rođendaonica “Dječija čarolija”.

Na takmičenju učenika za najbolji literarni rad o temi porodice, prva tri mjesta osvojile su Iva Dragojević, Milica Budimir i Jelena Gazdić.

U sali Pozorišta Prijedor zvanicama su prikazani video-sadržaji kreirani tokom kampanje na različitim aktivnostima, a vršilac dužnosti direktora prijedorskog Centra za socijalni rad Milorad Radić uručio je zahvalnice sponzorima i učesnicima kampanje.

Izvor: SRNA/kozarski