Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor i generalna direktorka kompanije M:tel predali su danas i zvanično na upotrebu novoizgrađeno dječije igralište mališanima u prijedorskom naselju Kokin grad.

Navedeno igralište u cjelosti je donacija kompanije M:tel koja je vrijedna 80.000 KM , a nastavak je velike M:tel akcije “Niste sami, imate prijatelje”, koju kompanija M:tel sprovodi od 2021. godine.

Generalna direktorka m:tela Jelena Trivan rekla je da je po obimu donacija gradovima i opštinama ova kompanija društveno najodgovornija u Republici Srpskoj i BiH, da je ova donacija nastavak akcije darivanja školskih i dečijih igrališta “Niste sami, imate prijatelje” koju m:tel provodi od 2021. godine i da je od gradonačelnika Javora čula da je uz pomoć drugih društveno odgovornih firmi napravljeno više od 40 igrališta u Prijedoru.
“To me ispunjava optimizmom da smo još uvijek ljudi da još uvijek radimo za zajednicu, a ne samo za profit. Mi smo napravili jedno, čini mi se, svjetski lijepo igralište za djecu Prijedora, onako kako bi pozavidio svaki veliki grad i nadam se da će oni u tome uživati”, navela je Trivanova.
Ona je dodala da je gradonačelniku prenijela želju da m:tel pomogne i seoskim krajevima i u uvođenju interneta i u pravljenju igrališta i opremanju njihovih informatičkih kabineta.
Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor pozdravio je ovom prilikom sve društveno odgovorne kompanije koje učestvuju u akciji “Za srećno djetinjstvo” koju grad Prijedor uz pomoć privrede realizuje već dvije godine.
On je naveo da kompanije koje imaju društvenu odgovornost žele da lokalnoj zajednici pokažu da su tu, da su uz građane i da grad ima dosta upita kako mogu zajedno da učestvuju u narednom periodu.
“Kroz taj projekat preko 40 dječijih igrališta je izgrađeno, izvršena je rekonstrukcija i danas smo ponosni što je kompanija m:tel i njihova generalni direktor danas u našem gradu gdje smo otvorili ovo jedno od najljepših igrališta. Ovdje nećemo stati. Radićemo sportska igrališta, radićemo dječija igrališta jer nam je cilj da naši mališani i sportisti imaju adekvatne uslove za provođenje slobodnog vremena”, rekao je Javor novinarima.

Izvor: prijedorgrad