Besplatnom školom tenisa na terenima Tenis kluba “Dr Mladen Stojanović”, za koju je po prvi put pokrovitelj grad Prijedor, počinje Prijedorsko ljeto 2023, izjavila je šefica kabineta gradonačelnika Prijedora Danijela Dodoš.

“Ova škola trajaće do kraja Prijedorskog ljeta, tačnije do 15. avgusta. Zasad je prijavljeno 200 mališana, a ovim putem pozivam i sve roditelje koji to nisu učinili, a ako to žele, da njihovi mališani nauče prve korake tenisa, da nauče zdrav život, sportsko ponašanje, da dođu ovdje i prijave svoje mališane i da se u naredna dva mjeseca okušaju kao najmlađi teniseri našeg grada”, rekla je Dodoševa.
Ona je navela da će u dva mjeseca biti održana 52 događaja – od kulturnih, sportskih, muzičkih.

“Očekujemo i ciljani dolazak turista na određene festivale, za šta već i postoje određene najave, tako da vjerujem da svi oni koji budu u Prijedoru ili prolazili kroz Prijedor i odluče doći da nas posjete, imaće mnogo da vide i da učestvuju i budu dio ovih naših ljetnih sadržaja”, dodala je Dodoševa.
Predsjednik Tenis kluba “Dr Mladen Stojanović” Goran Nović rekao je da je velika čast za klub što otvara i zatvara tradicionalnu manifestaciju Prijedorsko ljeto.
“Veoma mi je drago i vrlo smo zadovoljni zato što smo s ovim programom prepoznati u Gradskoj upravi Prijedor i mislimo da je ovo zaista idealan način da se započnu sve ove brojne aktivnosti koje će obilježiti ovo ljeto”, naglasio je Nović.
On je dodao da su mladi zainteresovani za tenis i da je besplatna škola jedan od načina da ih se privuče i da se populariše ovaj sport.
“Pored onoga što rade naši vrhunski teniseri, pa i naš veliki Novak Đoković, koji je svakako zaslužan za interes mladih za ovaj sport, naše je da ih snabdijemo najboljom pažnjom, najboljim trenerima i stručnjacima u ovom klubu i da uz našu pomoć načine te prve teniske korake kako bi se i trajno zaljubili i ostali što duže na ovim terenima”, istakao je Nović.

Izvor: prijedorgrad