Okružni sud u Prijedoru odredio je pritvor od mjesec dana licu čiji su inicijali M.C. zbog sumnje da je iz vatrenog oružja usmrtio lice Ј.S. iz Novog Grada u ugostiteljskom objektu u Novom Gradu.

Pritvor je određen zbog bojazni da će osumnjičeni uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, zbog okolnosti koje ukazuju na to da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače i bojazni da bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, budući da je riječ o krivičnom djelu za koje može biti izrečena kazna zatvora od 10 godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice.

Za lice M.C. postoji osnovana sumnja da je počinio teško ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, saopšteno je iz Okružnog suda u Prijedoru.

Iz Policijske uprave Prijedor ranije je saopšteno da je M.C. iz Bosanske Krupe 16. juna uhapšen zbog sumnje da je noć ranije pucanjem iz vatrenog oružja u ugostiteljskom objektu u Novom Gradu usmrtio Ј.S. iz Novog Grada.

Autor: RTRS