Nakon zvaničnog otvaranja manifestacije i početkom rada besplatne ljetne škole tenisa, u narednih sedam dana organizovani su slijedeći programi:

15.6. Koncert SKUD-a ” Dr Mladen Stojanović” koji je , iako je bilo planirano da se održi u Ljetnoj bašti, održan u Sportskoj dvorani ” Mladost ” .
SKUD “Dr Mladen Stojanović” ima oko 400 članova i skoro svi su nastupili na ovom završnom koncertu. Izvedeno je devet koreografija od kojih su dvije premijere, jedna su svadbeni običaji sa Kozare, a druga su igre iz Kosovskog pomoravlja koje su izvodene prvi put.

Istog dana Udruženje ” Žene u umjetnosti” organizovalo je radionicu ” Lutke i mi” u Lapidarijumu Muzeja Kozare. Pored radionice sa temom izrade različitih vrsta lutaka u čijem radu su mogli i sami da učestvuju, posjetioci su mogli da pogledaju izložbu slikara amatera Vere Karan i Mirjane Latinović.

16.6. U Galeriji ” Sreten Stojanović” održan je koncert Ženskog kamernog hora ” A Vista”.
Članice hora “A Vista” izvodile su kompozicije na pet jezika, makedonskom, bugarskom, engleskom, grčkom i srpskom. Hor koji čini 18 članova osnovan je prije sedam godina u okviru prijedorske muzičke škole “Savo Balaban”, a od 2020. djeluje u okviru prijedorskog Udruženja za očuvanje tradicije.

17.6. U sali prijedorskog pozorišta održano je prvo veče 9.Međunarodnog festivala horova ” Kozara i prijatelji”, na kojem su nastupali članovi pet kulturno-umjetničkih društava iz Slovenije, Hrvatske i Republike Srpske. To su bili članovi KUD “Novo Mesto” iz Slovenije, SKUD “Kočevje” iz Slovenije, Udruženje guslara Slovenije, prijatelje iz KUD-a “Vreteno” iz Rijeke i KPD-a “Vaso Pelagić” iz Pelagićeva.Domaćin Festivala je Kulturno-umjetničko društvo “Kozara”.

18.6. Ansambl Pozorišta Prijedor izvelo je predstavu ” Sve o ženama”. U predstavi , koju je režirao Darko Cvijetić po tekstu najizvođenijeg savremenog hrvatski dramskog pisca Mire Gavrana., izgraju Mirela Predojević, Sabina Halilović i Jerlena Seksen. Ova predstava je premijerno izvedena 22.oktobra 2017.godine.

20.6. U Lapidarijumu Muzeja Kozare koncert je održala muzička grupa ” Korzo”
Grupa je poznata prijedorskoj publici jer je već imala nastupe na gradskim manifestacijama “Korzo” izvodi domaću i stranu pop i rok muziku, kako novijeg datuma, tako i provjerene hitove iz 80-ih i 90-ih godina prošlog vijeka.

21.6. U Lapidarijumu Muzeja Kozare održan je koncert Muzičke škole ” Savo Balaban”
Cjelovečernji koncert organizovan je povodom obilježavanja Svjetskog dana muzike koji ova obrazovna ustanova obilježava nekoliko godina unazad. U prigodnom programui nastupili su: hor osnovne muzičke škole, solisti na isntrumentima i solo pjevači , učenici osnovne i srednje muzičke škole kao i maturanti, učenici koji na jesen nastavljaju dalje svoje muzičko obrazovanje.
Ideja o Svjetskom danu muzike začeta je 1976. godine u Francuskoj. Američki muzičar DŽoel Koen, koji je radio na francuskom radiju, tada je predložio cjelonoćnu muzičku proslavu prvog dana ljeta. Prva proslava pod nazivom Festival muzike održana je 21. juna 1982. u Parizu. Od tada do danas muzički susreti su besplatni kao i nastupi amaterskih i profesionalnih muzičara.

22.6. Drugo veče Međunarodnog festivala folklora ” Kozara i prijatelji”

Izvor: prijedorgrad