Predstavnici gradske Organizacije zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Prijedora, predsjednik Zdravka Kartica i potpredsjednik Slaviša Knjeginjić, danas su posjetili Nadu Mišković koja je u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu izgubila sina jedinca Branislava Miškovića, pripadnika VRS. Nada danas živi sama, nepokretna je i kaže da joj posjeta dragih ljudi iz Organizacije porodica poginulih boraca, koji su joj ovom prilikom uz prigodne darove uručili i novčanu pomoć, mnogo znači.

„Teško je to riječima opisati koliko mi to znači. Hvala im, jer sam svjesna da nisam sama”, priča Nada kojoj najteže pada to što ne može kao ranije posjetiti grob svog sina jedinica. Zdravka Kartica dodaje da joj posjete majkama koje su ostale potpuno same i kao čovjeku najteže padaju.

„Nemaju nikog da im dođe i pokušavamo da više vodimo računa o njima”, kaže Karlica. Ona ističe potrebu da se zdravstveno ugroženim Članovima Organizacije na čijem je Čelu omogući prioritet u banjskom liječenju, ali generalno i pružanju zdravstvenih usluga.

„To ćemo potencirati, kao i zapošljavanje djece poginulih boraca”, istakla je Karlica.

Slaviša Knjeginić kaže da majke poput Nade pokušavaju obići što češće.

“Da se ne zaborave. Često pričamo o poginulim borcima, ali bitno je posjećivati i njihove grobove. Da zapalimo svijeću i lično smatram da je to i jedna od obaveza naše Organizacije”, rekao je Knjeginjić. On je zajedno sa Karlicom danas na spomenik Branislava Miškovića položio vijenac i prislužio svijeće.

Izvor: kozarski