Rukometaš juniorske reprezentacije Srbije Miloš Kos izjavio je, poslije osvojenog četvrtog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Berlinu, da su saigrači i on pokazali da ne mora da se brine za budućnost srpskog rukometa.

Mladi rukometaš iz Kozarske Dubice proglašen je za najboljeg lijevog beka i našao se u idealnom timu šampionata.

– Biti četvrti u svijetu je velika stvar, pogotovo za srpski rukomet. Nismo se popeli na postolje, ali ne smijemo biti nezadovoljni. Cijeli turnir smo igrali maksimalno posvećeno i tako i došli do polufinala, ali spletom nesrećnih okolnosti kao što su povrede i izostanci, na kraju nismo stigli do medalje – istakao je Kos.

Bombarder sa Une je na osam utakmica postigao 50 golova i zauzeo treće mjesto na ukupnoj listi strijelaca.

– Čast mi je što sam izabran među najboljih sedam na turniru, ali ne znači mi previše ta nagrada, rado bih je mijenjao za pobjedu nad Islandom i bronzanu medalju oko vrata svih nas. Svakako, da se nismo međusobno bodrili i cijelo prvenstvo odigrali timski, sigurno ni ja ne bih dobio ovo priznanje pa ga zato posvećujem svojim saigračima – konstatovao je Kos.

Za generaciju igrača rođenih 2003. godine ovo je bilo posljednje takmičenje u mlađim selekcijama, a svojim partijama pokazali su da su na pragu seniorske reprezentacije.

– Disali smo kao jedan sve ove godine koliko smo kao generacija trenirali i nastupali zajedno, osvojili i prošlogodišnju bronzu na Evropskom prvenstvu. Nadam se da će što više momaka iz ove selekcije uspjeti u rukometu i da ćemo zajedno i u budućnosti predstavljati svoju zemlju, u A timu. Ovo je posljednje okupljanje naše generacije i vjerujem da smo pokazali da za budućnost reprezentacije Srbije ne mora da se brine – zaključio je Kos.

Izvor: Srpskainfo