Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić rekao je da bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović slijedi politiku Sarajeva iz 1992. godine, a čiji je cilj stvaranje građanske države, odnosno BiH na principu “jedan čovjek jedan glas” u kojoj bi Srbi postali građani drugog reda.

Ostojić je rekao da je međunarodna zajednica, odnosno zapadne sile na strani druga dva naroda u BiH još od 1992. godine.

– Svima je jasno šta žele političko Sarajevo i međunarodna zajednica. Posjeta Bećirovića Velikoj Britaniji je u pravcu traženja od velikih sila da stanu na njihovu stranu i da se uklone predstavnici srpskog naroda, odnosno skloni čovjek koji im predstavlja trn u oku samo zato što pokušava da spriječi urušavanje Republike Srpske u smislu protivljenja nelagalno donesenim odlukama koje su protiv Srpske – istakao je Ostojić, komentarišući sastanak Bećirovića i britanskog premijera Rišija Sunaka koji je, kako navode mediji, najavio da će Velika Britanija preduzeti mjere protiv svih koji budu ugrožavali suverenitet BiH.

Ostojić je rekao i da Kristijan Šmit zastupa politiku zapadnih sila.

– Priča o demokratiji, a nametanje rješenja ne idu zajedno – poručio je on.

Autor: RTRS