Republičkio tužilaštvo predložilo je da bude određen pritvor direktoru šumskog gazdinstva “Borja” Teslić Nenadu Dušaniću, koji je uhapšen zbog sumnje da je primio mito.

Dušanić je osumnjičen da je u četvrtak, 6. jula, u svojoj kancelariji u prostorijama šumskog gazdinstva, kao službeno lice, od direktora privrednog društva iz Teslića, prilikom razgovora o poslovnim odnosima tog društva i šumskog gazdinstva, a u vezi sa nabavkom trupaca za dalju obradu i održavanjem šumskih puteva, zahtijevao i primio 5.000 KM da u okviru svog službenog ovlašćenja izvrši službenu radnju koju ne bi smio izvršiti, saopšteno je iz Tužilaštva.

Republički javni tužilac mjeru pritvora zatražio je zbog osnovane bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, te da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače i zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora za Dušanića sudiji za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci uputilo je Posebno odjeljenje Republičkog javnog tužilaštva za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

Autor: SRNA/Srpskainfo