Punjenje gradskog budžeta u Prijedoru i ostvarenje prihoda za prvih šest mjeseci manje je u odnosu na plan za 19,32 odsto, a u odnosu na isti period prošle godine za 14,3 odsto, istakla je načelnik gradskog Odjeljenja za finansije Maja Kunić.
“U odnosu na isti period 2022. godine imamo manje punjenje budžeta za 14,3 odsto, odnosno nešto malo manje od 3,5 miliona u apsolutnom iznosu. U odnosu na plan, imamo 19,32 odsto manje punjenje budžeta, a u apsolutnom iznosu to je 4.918.000 KM”, rekla je Kunićeva odgovarajući na odbornička pitanja na sjednici Skupštine grada Prijedora.

Odbornici su danas za načelnika Odjeljenja za poljoprivredu i ruralni razvoj imenovali Žarka Tubina, a za načelnika Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo i socijalnu zaštitu i pronatalitetnu i demografsku politiku Oliveru Brdar Mirković.

Predsjednik Komisije za izbor i imenovanja Duško Miletić rekao je da ne zna da li je na javnom konkursu bilo još kandidata za ove pozicije jer su dobili rezultate konkursa od komisije koju imenuje gradonačelnik, a u tim materijalima nije bilo informacije da li se prijavilo više kandidata.

Za vršioce dužnosti načelnika Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije i Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu imenovani su Aleksandar Milješić i Ranko Kolar.

Izvor: SRNA/kozarski