Istočnoevropski padobranski ciljaški kup ”27. Prijedor open” biće održan ovog vikenda, 15. i 16. jula. Iz Aero-kluba ”Prijedor” navode da očekuju dolazak takmičara iz 12 evropskih zemalja i Kanade.
”Sudeći po prijavama koje smo dobili, imaćemo 14 kompletnih ekipa i kad sastavimo ekipe i pojedince koji su se prijavili, to je od 60 do 70 takmičara”,naveo je Siniša Vujaković, predsjednik Upravnog odbora Aero-kluba ”Prijedor”.
Takmičarski skokovi su u subotu od 08:00 do 20:30 časova, dok je ceremonija otvaranja predviđena za 12:00 časova. Nastavak je u nedjelju, a za svakog takmičara je planirano osam skokova. Pojedinci koji uđu u polufinale i finale,
skaču dva skoka u pojedinačnoj konkurenciji. U 16:00 časova je proglašenje pobjednika, navode organizatori.
”Postoji istočnoevropski kup u kojem učestvuje šest zemalja, a to je: Mađarska, Poljska, Rumunija, Bugarska, Moldavija i Bosna i Hercegovina. Ekipa ‘Prijedora’ predstavlja BiH na ovom takmičenju. Ciljaško takmičenje je sedmo po redu i biće
proglašen ekipni pobjednik, pojedinačni senior, žene i junior, a u okviru ‘Prijedor opena’ sudjeluju svi skakači koji dođu i oni se takmiče u generalnoj konkurenciji.
Imaćemo pojedince, seniore, žene, juniore i veterane”, dodao je Zoran Sredić, direktor ”27. Prijedor opena”.
Otvoreno prvenstvo Prijedora svjetskog je ranga i najmasovnije je na Balkanu.
Pokrovitelji su Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Grad Prijedor, a medijski pokrovitelj IPC “Kozarski vjesnik” i Radio Televizija Republike Srpske.

Izvor: kozarski