Gradonačelnik Slobodan Javor i načelnik Policijske uprave Prijedor Dragan Milojica danas su u povodu turističke sezone poželjeli građanima dobrodošlicu i ugodan odmor tokom boravka u Prijedoru i promovisali pismo dobrodošlice.

Javor je naveo da je ovo nastavak aktivnosti koju je prije sedam-osam godina ustanovio i usaglasio Forum za bezbjednost zajednice grada Prijedora, a to je podjela letaka dobrodošlice sugrađanima koji žive u inostranstvu, a koji provode odmor u rodnom gradu.
“Na samom letku sadrže se osnovne korisne informacije, što se tiče službi Gradske uprave i Policijske uprave, i adresa grada gdje svi naši sugrađani mogu naći korisne informacije. Program kulture i sporta smo prilagodili ovom periodu da svi koji dođu osjećaju se ugodno, prijatno i bezbjedno”, rekao je Javor novinarima u Prijedoru.
On je pohvalio saradnju sa policijom s kojom, kako je rekao, grad sarađuje svakodnevno.
“S jedne strane, drago nam je kad vidimo koliko je ljudi u našem gradu u ovom periodu, s druge strane bude nam žao kada odou i kad grad bude prazniji. Ja se iskreno nadam da će se oni i vratiti u naš grad jednog dana da svi zajedno gradimo ljepšu budućnost za sve nas”, dodao je Javor.
Milojica je naglasio da u okviru turističke sezone PU Prijedor preduzima sve mjere i radnje s ciljem zaštite bezbjednodti građana i njihove imovine.
“Saradnjom sa Gradskom upravom i drugim subjektima lokalnog nivoa doprinosimo očuvanju i poboljšanju stanja bezbjednosti u našem gradu i ta saradnja u tom pogledu će se nastaviti”, poručio je Milojica.
On je poželio dobrodošlicu i ugodan boravak svim građanima koji imaju namjeru provesti godišnji odmor u Prijedoru i dodao da informativni letak koji se od danas distribuiše na raznim mjestima u gradu sadrži osnovne informacije za građane da lakše ostvare prava u administrativnim službama grada i policije.

Izvor: prijedorgrad