Mogu podvalama varati sebe i svoje birače, ali ne mogu nas. Žao mi je što na čelu MIP-a imamo čovjeka koji je bio nada da se može raditi bolje, u interesu svih u BiH, a vrlo brzo je pokazao da je vjerni đak Bisere Turković.

Poručio je ovo lider DNS i ministar bezbjednosti BiH Nenad Nešić koji kaže da je Turkovićeva otvarala poštu srpskog člana Predsjedništva, dok je Konaković otišao korak dalje da je i falsfikuje.

– Prethodno je odbio proslijediti pismo srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović – izjavio je Nešić.

On je dodao da je gospodin Guteraš zapravo napisao samo to da on nema veze sa Savjetom za implementaciju mira, pa ne može dostaviti bilo šta vezano za njihov posao, a da se odluke SB UN nalaze na njihovom sajtu.

– Jasno je da na tom sajtu nema rezolucije o imenovanju Kristijana Šmita jer nije usvojena.

Falsifikovanjem i dodavanjem riječi ”jedinom”, čime se pokušalo podmetnuti kako je Guteraš napisao da je PIК jedini nadležan za imenovanje visokog predstavnika, Lagumdžija i Konaković nisu promijenili činjenice, nego su BiH u koju se zaklinju i koju kao brane uvukli u veliki međunarodni diplomatski skandal – kaže Nešić. On dodaje da nikada nijedan Srbin nije tako obrukao BiH kao njih dvojica i na tome im treba čestitati.

– No, to što su prekršili zakone, zloupotrijebili svoj položaj treba da bude predmet krivične istrage- poručio je Nešić.

On je dodao da nisu Lagumdžija i Konaković obezbijedili legitimitet Šmitu, niti se on prevarom može obezbijediti, nego su besramno nastojali prevariti i slagati svoje birače, kršeći zakone.

– Bošnjački narod i njihovi birači treba da razmisle da li mogu i trebaju da ih predstavljaju prevaranti i falsfikatori – zaključio je Nešić.

Izvor: Srpskainfo