Na trećem kolu Svjetskog padobranskog kupa,završenom danas u češkom padobranskom centru Klatovy,učestvovale su 34 ekipe iz 14 zemalja, 168 vrhunskih ciljaša, reprezentativaci najjačih padobranskih nacija svijeta i amaterske ekipe.

Umjesto osam izvedeno je pet serija skokova.

Ekipa Aero-kluba “Prijedor”, zbog odsustva Gorana Stojanovića, nastupila je u sastavu: Boban Ivetić, Draško Lajić, Alexander Schöpf (Red Bull Salzburg), Siniša Vujaković i Aleksandar Cvetković.

Po izuzetno komplikovanim uslovima “Prijedor Tim” je zauzeo 13. mjesto čime su  ostvarili svoj najbolji ovogodišnji plasman u najvišoj klasi, ostavivši iza sebe i neke od reprezentacija najjačih padobranskih nacija svijeta.Do devetog mjesta Prijedorčanima je nedostajalo samo šest centimetara.

Najbolje plasirani Prijedorčanin bio je Draško Lajić, koji je zauzeo odlično 11 mjesto.Lajić je poslije trijumfa na Kupu Jugoistočne Evrope EEAC u Bugarskoj, još jednom potvrdio svjetsku klasu.

Siniša Vujaković, za stari i aktuelni sastave ekipe  tvrdi da ima potencijal za nezvaničnu titulu najbolje amaterske ekipe Svjetskog kupa. “Osim talenta nemamo nikakve druge uslove – ni sopstveni avion, ni mogućnost da redovno treniramo zajedno, a o finansijskim mogućnostima da i ne govorimo.U Češkoj  smo postigli  sjajan uspjeh, ali nismo pružili maksimum.Plan da se plasiramo u ovogodišnje PARAWCS finale je realan i mi i dalje vjerujemo da ćemo u novembru putovati u Dubai”, istakao je Vujaković.

“Prijedor tim” i na ovom takmičenju finansijski je podržao tradicionalni sponzor Salon namještaja “ROBINI”.

Od narednih takmičenje recimo da se u Poljskoj održava 4. kolo Istočno-evropske Lige (EEAC). Čak osam takmičenja je u avgustu i septembru, bez slobodnog vikenda.

Izvor: kozarski