Bend “Eho radar” proglašen je kasno sinoć za pobjednika festivala Demofest u Banjaluci.

Drugo mjesto po mišljenju žirija pripalo je bendu “LoM” (Koprivnica), dok treće mjesto dijele beogradski bendovi “Škofja Loka” i “Razvigor”.

Nagrada “Plavi bas” za najboljeg basistu među takmičarima pripala je Ivanu Tadinu, članu splitskog benda “Neki reperi”.

Zbog loših vremenskih prilika organizator Demofesta odlučili su juče da otkažu nastupe demo bendova tokom finalne večeri, a pobjednici su proglašeni na osnovu nastupa u polufinalu.

Bend “Eho Radar” osnovali su Marko Divjak (pjevač i gitarista) i Nikola Grab (gitara) u Prijedoru, tokom oktobra 2018. godine. Prvu postavu činili su još Nenad Popović (bubnjevi) i Denis Sikirić (bas). Bend je već u februaru 2019. godine ušao u studio i snimio prvi singl “Prah” koji nailazi na dobre reakcije.

U narednom periodu bend je objavio još 8 singlova od kojih je pjesma “Oprosti za bol” naišla na najbolji prijem i našla se na mnogim regionalnim top listama. Tokom rada benda dolazilo je do promjena članova, tako da danas bend pored Marka i Nikole čine još Igor Stakić (bas) i Denis Selimović (bubnjevi) što je dovelo do toga da bend sada radi na relaciji Prijedor ‐ Banjaluka. Eho Radar je osvojio prva mjesta na gitarijadama “Na putu za jug” u Mostaru, “Rok Fest” u Aleksandrovcu i “Music Vibes Festival” u Užicu.

Demofest je sinoć završen, a tokom treće večeri festivala koji se vratio nakon pet godina pauze, nastupili su Lajbah, Parov Stelar, Kiril Džajkovski, Macha Ravel, Bojana Vunturišević, Sanšajn, Nipplepeople, Poket Palma, Roni Sajz i MKDSL, prenosi mondo.ba.