Bivši predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Dragan Kalinić dao je punu podršku ambasadoru BiH u Srbiji Aleksandru Vranješu, ističući da sarajevskom licemjeru nema kraja.

“I politički bonton i bratski odnosi sa Srbijom dovoljan su razlog za zahvalnost koju ste iskazali u ime Republike Srpske. Da ste se kojim slučajem, sastali sa Natašom Kandić ili Sonjom Biserko prštali bi komplimenti iz sarajevske čaršije. To je licemjere, zato samo naprijed”, rekao je Kalinić.

Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Denis Bećirović zatražili su da Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara hitno pozove Vranješa na konsultacije u Sarajevo, nakon što je direktoru Bezbjednosno-informativne agencija Srbije Aleksandru Vulinu zahvalio što je omogućio stipendije dvjema studentkinjama Fakulteta za kriminalistiku Univerziteta u Sarajevu i smještaj za nastavak studija na Akademiji nacionalne bezbednosti u Beogradu.

Nakon toga ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković pozvao je Komšića i Bećirovića da “smijene ambasadora Vranješa po hitnom postupku”.

Izvor: RTRS