Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da Srbija i Srpska nikada neće zabraviti ubijenu djecu na Petrovačkoj cesti i da se neće odreći svog naroda ma gdje živio.

učić je u videu na svom Instagramu u retrospektivi protekle sedmice napomenuo da su ove godine Srbija i Republika Srpska prvi put sjećanje na prognane i ubijene Srbe u akciji “Oluja” obilježile na teritoriji Republike Srpske.

On je naglasio da je prva nedjelja avgusta posebno teška za srpski narod jer se već 28 godina sjeća i odaje počast stotinama hiljada prognanih i hiljadama ubijenih ljudi i djece, čija je jedina krivica bila njihovo srpsko ime i prezime.

– Poklonivši se sjenima ubijene djece na Petrovačkoj cesti, obećali smo da ih nikada nećemo zaboraviti, da se nikad nećemo odreći svog naroda, ma gdje on živio i da ćemo uvijek biti uz njih, snažno i beskompromisno, baš onako kako oni znaju da čuvaju svoja ognjišta i svoje srpsko porijeklo – naveo je Vučić.

Vučić je dodao da je u protekle sedmice o pitanjima od nacionalnog značaja za cijeli srpski narod razgovarao se Njegovom svetošću patrijarhom srpskim Porfirijem i predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Autor: SRNA/Srpskainfo