Šest dana u lijepom ambijentu hotela ”Bijele vode” stvaraće devet likovnih umjetnika u okviru 15. Likovne kolonije ”Sreten Stojanović” . Ovogodišnji selektor je Danko Brkić, redovni profesor Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci.

”Mi ćemo u ovom periodu od šest dana koliko traje tradicionalna kolonija, neopterećeni motivom tehnikom da stvaramo u prelijepom ambijentu. Nadam se da ćemo imati uspješno završenu koloniju koja će kao i svake godine biti predstavljena u Muzeju Kozare sa tradicionalnom izložbom”, istako je Brkić.

Organizatori navode da im je čast što su mogli da ugoste vrsne slikare.

”Selektor je vodio računa da učesnici budu različitih generacija, pa imamo kao najstarijeg učesnika Zdravka Milinkovića, slikara i vajara, ”, dodala je Dragana Mamić, direktor Muzeja Kozare.

Podrška za održavanje 15. Likovne kolonije ”Sreten Stojanović” nije izostala ni od strane Gradske uprave Prijedor.

”Prijedor je grad slikara, grad murala i to je ono što ga zaista izdvaja i čini ga posebnim. Podrška u ovom segmentu nikada neće biti upitna, naprotiv ona može biti samo veća iz godine u godinu”, naglasio je Aleksandar Milješić, načelnik Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije.

Likovna kolonija traje do 12. avgusta, a izložba radova u Muzeju Kozare najavljena je za 28. avgust. Izvršni organizator 15.Likovne kolonije je Muzej Kozare, pokrovitelj grad Prijedor, a sponzor hotel ”Bijele vode”.

Izvor: kozarski