Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da pismo zapadnih političara u kome se, prema onome što je ovdašnjoj javnosti dostupno iz medija, zahtjeva oštrija politika prema Srbiji u kontekstu Kosova i Metohije, u kome se ne zaobilazi ni Republika Srpska, primjer je pritiska i pretjeranog stranog miješanja.

ada se u politici ne biraju sredstva, a ona se u ovom slučaju ne biraju po racionalnim i civilizacijski relevantnim kriterijumima, onda s pravom možemo govoriti o spornosti ciljeva takve politike zapadnih političara koji su pisali pomenuto pismo u pokušaju nametanja oštrije politike prema Srbiji – naglasio je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske istakao je da je politika predsjednika Srbije Aleksandra Vučića politika mira i stabilnosti na Balkanu, te da je to posljednji političar koji bi izazvao nestabilnost.

– Antisrpski lobisti Prištine i Sarajeva i drugi srpski regionalni oponenti očito dobro znaju da oni i njihovi lokalni partneri zagovaraju bezočne laži. Pri tome i sami u te nebuloze ne vjeruju. Neko ko povjeruje u svoje laži, a kamo li da se bori za istinu, ne postupa toliko histerično kao oni. To rade jer dobro znaju da je laž nemoćna ako se stalno ne podržava i ne pojačava. Zato su sada, kada je i dio zapadne politike i šire javnosti počeo da shvata da su albanski separatisti ključni generator problema na Kosovu, isto kao što su sarajevski politički krugovi u BiH, koji žele da protivno ustavu nametnu svoju hegemoniju, antisrpski propagandisti krenuli u novu ofanzivu protiv Srbije i Republike Srpske – rekao je Dodik naglasivši da se ovim potvrđuje da i oni koji su optuživali Vučića za navodnu popustljivu politiku prema Kosovu nisu bili u pravu.

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA