U 2. kolu Mtel Prve lige RS, u subotu 19.08,
Rudar-Prijedor će na Gradskom stadionu odmjeriti sa ekipom Veleža iz Nevesinja. Utakmica će početi u 17.30 časova.

Bojan Krulj, šef stručnog štaba Rudar-Prijedora, povodom predstojećeg meča, rekao je: “Očekuje nas utakmica protiv novajlija u ligi. Oni su uspijeli u prvom kolu da ostvare pobjedu, i sigurno je da će doći ovdje sa namjerom da se nadigravaju. Mi smo takođe uspijeli da pobijedimo u gostima, i naše ambicije su uvijek iste – da pobijeđujemo u kontinuitetu. Zadovoljan sam zalaganjem, ekipa dobro trenira, i očekujem dobru utakmicu u subotu.”

Krulj se osvrnuo i na pobjedu u 1. kolu protiv Ljubića (0-2): “U fudbalu ne postoji kasno i rano, bitan je konačan rezučtat i ostvaren cilj. Ljubić je dobra ekipa predvođena dobrim trenerom. Odigrali smo tvrdo prvo poluvrijeme, dok smo u drugom potpuno kontrolisati igru, stvorili veliki broj šansi koje nismo uspijeli da realizujemo ranije, ali smo u finišu meča poentirali 2 puta. Ponosan sam na moje igrače što su tokom cijelog meča istrajali, pokazali želju i vjeru u pobjedu, i na kraju uspijeli da ke i ostvare.”

Trener žuto-plavih je istakao da je ekipa zrelija nego prethodne sezone, i da će ih prva utakmica na Gradskom stadionu u sezoni motivisati da ostave dobar utisak, prikažu dobru igru i osvoje nova 3 boda.

Dragan Živanović, novi igrač Rudara, uz zahvalu na dobrodošlici u grad na Sani, rekao je: “Ostvarili smo bitnu pobjedu prethodni vikend, što je odlična uvertira za nastavak prvenstva. Prvo kolo je važno, jer često zna da odredi dalji tok takmičenja. U subotu nam dolazi Velež koji nam je mala nepoznanica, ali sigurno da imaju određeni kvalitet što su pokazali u prvom kolu. Međutim, mi se spremamo maksimalno, atmosfera u ekipi je odlična, i očekujemo ovaj susret u najboljem raspoloženju. Ne bježimo od uloge favorita, kako sad, tako i u trajanju cijelog prvenstva.
Pozvao bih navijače da u subotu dođu u što većem broju da nas podrže.
Volio bih još da istaknem da ekipa sa ovakvim renomeom i organizacijom kao što je Rudar-Prijedor zaslužuje da igra Premijer ligu.”