Nakon serije ukinutih letova sa aerodroma u Sarajevu, Banjoj Luci i Tuzli, jedna aviokompanija najavila je daljnje redukovanje letova s banjalučkog aerodroma.

Niskobudžetni operater Rajaner objavio je kako s početkom zimske sezone neće obavljati letove iz Banja Luke za Šarloa, Nirnberg i Berlin.

Kako prenosi Ex-Yu Aviation portal, Rajaner će tokom zimske sezone pauzirati let za Šarloa 6. novembra, a obnavljanje linije se očekuje već 15. marta. Druge dvije linije, za Nirnberg i Berlin, za sada su ukinute na neodređeno vrijeme.

Izmjenama u redu vožnje, ovaj avioprevoznik će letjeti iz Banje Luke na četiri destinacije – Beč, Memingen, Stokholm i Goeteborg.

“Do ovog razvoja dolazi nakon što je Rajaner u januaru prekinuo svoje operacije između Banje Luke i Bergama. Prevoznik je ovog ljeta takođe ukinuo letove iz Tuzle nakon svađe oko državnih poreza”, podsjeća Ex-Yu Aviation, podsjećajući kako je i druga aviokompanija, Wizz Air, ovog ljeta ukinula letove između Banje Luke i Stokholma, dok će letovi za Hamburg biti obustavljeni 28. oktobra.

Wizz Air će iz ovog grada održati linije za Basel i Dortmund.

Iz banjalučkog aerodroma su ranije najavili kako su u pregovorima sa Turkiš Erlinesom oko uspostave linije za Istanbul, a u pregovorima su još Kipar, Atina, i jedna mediteranska destinacija, podsjeća isti izvor.

Izvor: nezavisne