Predstava „Što na podu spavaš“ po romanu Darka Cvijetića, u režiji Kokana Mladenovića (Srpsko narodno pozorište, „Gavela“ Zagreb, MESS, Narodno pozorište Sarajevo), proglašena je za najbolju na upravo završenom Festivalu Novi tvrđava teatar u Čortanovcima.

Žiri koji je radio u sastavu reditelj Nikola Zavišić (predsednik), glumica Emina Elor i novinar i pozorišni kritičar Igor Burić, nagradu za režiju dodelio je Kokanu Mladenoviću. Darko Cvijetić, pisac koji i igra samog sebe u predstavi „Što na podu spavaš“, dobio je specijalnu nagradu za tekst i izvedbu na Festivalu Novi tvrđava teatar, održanom u Vili „Stanković“, u Čortanovcima.

Glumačke nagrade dobili su Radovan Vujović kao Vitomir Kambasković i Branka Šelić kao Lina, rođena Perekitka, u predstavi „Razvojni put Bore Šnajdera“ Aleksandra Popovića, u režiji, adaptaciji i scenografiji Egona Savina (Jugoslovensko dramsko pozorište).

Nagradu „Milan Lane Gutović“ dobila je Sanja Ristić Krajnov za ulogu Slepice Stefanije, u predstavi „Poetesa“ Vide Ognjenović (Srpsko narodno pozorište i Novi tvrđava teatar).

Izvor: dnevnik.rs