Rudar-Prijedor u 4. kolu Mtel Prve lige RS gostuje ekipi Slobode Nove Banke.
Utakmica se igra u subotu 2. septembra, na stadionu Luke u Mrkonjić Gradu, od 17.00 časova.

Bojan Krulj, Šef stručnog štaba Rudar-Prijedora, priželjkuje da žuto-plavi nastave niz pobjeda: “Utakmica protiv Slobode Nove Banke je jako značajna za nas. Našeg sutrašnjeg protivnika nisu ispratili rezultati s obzirom na dobre igre koje su prikazali u prva tri kola. U svakom slučaju, ekipa Slobode zaslužuje naš respekt s obzirom na kvalitet koji posjeduju i odličnog trenera koji ih vodi.
Mi ćemo, kao i svaku utakmicu, pokušati da pružimo dobru igru i ostvarimo novu pobjedu.
Kao i u prethodnim mečevima, što se tiče igračkog kadra, svi igrači su na raspolaganju izuzev povređenih Mikića i Kesića, te se nadam da ćemo i sutra ostvariti dobar rezultat i pokazati naš kvalitet.”

Aleksandar Milaković, novi vezista Rudar-Prijedora, izjavio je: “Što se tiče uvodnog dijela sezone, nakon ostvarene tri pobjede u prva tri kola, naravno da smo svi u klubu zadovoljni. Uz dužno poštovanje prema svim ekipama s kojima smo do sada igrali, mislim da nas sutra očekuje prvi pravi test. Mi, kao ekipa koja ove godine ima šampionske ambicije, u svakoj utakmici imamo imperativ pobjede, tako i sutra očekujemo osvajanje nova tri boda.”