epa10818416 Players of Serbia celebrate after winning 3-0 in their CEV EuroVolley 2023 pool A volleyball match against Belgium in Ghent, Belgium, 24 August 2023. EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Odbojkašice Srbije sastaju se sa selekcijom Turske u finalu Evropskog prvenstva koje se igra u Briselu od 20 časova.

Za meč koji se igra u Briselu, rasprodane su sve ulaznice, pa tako možemo očekivati sjajnu atmosferu. I jedna i druga selekcija nalaze se u sjajnoj formi, pokazale su da su sa pravom dvije najbolje selekcije u Evropi i sigurno da nas očekuje istinski spektakl, a taj meč možete pratiti uživo na portalu Srpskainfo.

Izabranice Đovanija Gvidetija igraju četvrto uzastopno finale Evrope, a posljednji put prije dvije godine zaustavljene su od reprezentacije Italije. Treba napomenuti da je Srbija zlato osvajala 2011, 2017, i 2019. godine kada je upravo slavila protiv Turske.

FOTO: OSSRB
FOTO: OSSRB

Turska je na prvenstvima Evrope do sada osvojila dva srebra (2019, 2003) – zanimljivo oba na domaćem terenu, te još tri bronze (2021, 2017, 2011) i sigurno će biti silno mitivisane da dođu do zlata, a očekuje se da će imati veću podršku sa tribina.

Srbija i Turska “zamijenile” su trenere, pa je tako na klupi Srbije Danijelea Santarelija zarotirao Đovani Gvideti, dok se u Turskoj reprezentaciji desilo obratno.

Ove dvije selekcije sastaće se po peti put na kontinentalnim prvenstvima, a do sada je svaki put bolja bila Srbija, pa se tako nadamo da će se tradivija nastaviti.

Odbojkašice Turske
FOTO: OLIVIER MATTHYS/EPA

Što se tiče Srbije, dobro je poznato da je udarna igla Tijana Bošković i da će sve zavisiti od nje na večerašnjem meču, a sigurno da će glavni poenter uz nju biti Bjanka Buša. Izabranice Đovanija Gvidetija u grupi su bile neprikosnovene, pa su takom redom padale reprezentacije Ukrajine, SLovenije, Poljske, Mađarske i Belgije, a onda su u eliminacionoj fazi savladale Švedsku, Češku i u polufinalu Holandiju.

Turkinje su pokazale da mogu da igraju na jako visokom nivou. U grupi su padale Švedska, Azerbejdžan, Grčka i Njemačka, a samo set im je oduzela reprezentacija Češke. U nokautfazi savladale su domaćina Belgiju,zatim Poljsku, a potpom su pale aktuelne šampionke, selekcija Italije.

Nadamo se da će Tijana Bošković u Bileću donijeti još jedno MVP priznanje, a da će vitrine odbojkaškog saeza Srbije biti teže za još jedan pehar evropskog šampiona, a meč sa igra od 20 časova.

Izvor: Srpskainfo