Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović istakla je da je nečuveno šta su sve u stanju da izjave pojedini bošnjački političari, a da pri tome vjeruju da će njih i državu koju navodno brane neko smatrati ozbiljnim.

Reagujući na izjavu Šemsudina Mehmedovića da su mirni protesti podrške institucijama Srpske strategija uništenja BiH razrađena na nedavnom sastanku zvaničnika regiona u Budimpešti, Cvijanovićeva je izjavila da je sramno i skandalozno to što Mehmedović u svoju ostrašćenu kaljužu uvlači čak i predsjednike Srbije, Turske i Azerbejdžana, kao i premijera Mađarske koji su svi lideri od formata i zemlje od ugleda kakva BiH zbog Mehmedovića i njemu sličnih nikada neće biti.

Ona je istakla da je Mehmedovićeva izjava samo jedna u nizu od potvrda da BiH najveću štetu prave oni koji je tobože brane jer ništa nisu u stanju uraditi sami, već kao bijesne glave udaraju na sve strane i mole za intervenciju stranaca, i to baš onih koji su zajedno s njima uspjeli da BiH srozaju do samog dna.

Cvijanovićeva je poručila da im tu nije kriva Republika Srpska.

– Kao srpski član Predsjedništva BiH i kao građanin imam pravo da učestvujem u bilo kojim protestima za koje ocijenim da su opravdani. A, oni koji su organizovani zbog torture i nepravde koju trpe građani Republike Srpske, njene institucije i izabrani predstavnici su itekako opravdani – naglasila je Cvijanovićeva za Srnu.

Autor: SRNA/Srpskainfo