Svečanim defileom svih učesnika večeras je u Prijedoru završena manifestacija ” Dani sporta” koja je ove godine okupila sportiste iz preko 40 od ukupno 50 sportskih klubova koji rade na teritoriji grada.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor izjavio je da je Prijedor večeras bio u znaku sporta i veliki broj okupljenih sportista, kao i Prijedorčana koji su došli da ih podrže pokazali su da sport u ovom gradu ima perspektivnu i svijetlu budućnost.
” Ovo je druga godina kako organizujemo manifestaciju ” Dani sporta” u našem gradu i zastupljeni su bili skoro svi sportovi i preko 40 od ukupno 50 sportskih klubova koji rade u našem gradu što dovoljno govori o ozbiljnosti ove manifestacije koja je za cilj imala proociju sporta i zdravog načina života”, rekao je Javor novinarima.
On je dodao da je cilj bio da najmlađi sugrađani iz prve ruke vide kako izgleda baviti se određenim sportom.

” Grad Prijedor će i ubuduće podržavati ovu manifestaciju, kao i razvoj sporta budući da smo ove godine izdvojili najveća sredstva u budžetu grada , novina su i sportske stipendije koje smo od prošlogodišnjih 30 ove godine povećali na 41, a podržavamo i razvoj školskog sporta sa 50.000 KM”, istakao je Javor.
On je najavio i ulaganje u sportsku infrastrukturu.
” Prošle godine smo rekonstruisali teren ispred Sportske dvorane ` Mladost`, a iduće godine planiramo rekonstrukciju terena iza dvorane za rukomet,odbojku i mali fudbal”, rekao je Javor.
Nakon defilea na Trgu majora Zorana Karlice večeras su promovisani su sportovi predviđeni za završni , četvrti dan manifestacije ” Dani sporta” – košarka, rukomet, karate, tekvondo, brazilski đijuđicu i odbojka.

Izvor: prijedorgrad