Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je, nakon potpisivanja sporazuma o koalicionoj saradnji sa DNS-om, da je zadovoljan činjenicom da je DNS u Narodnoj skupštini Republike Srpske do sada bio na fonu politika aktuelne vlasti i da će saradnja sa ovom strankom biti nastvljena u korist Srpske.
Dodik je rekao novinarima u Banjaluci da će sa DNS-om biti nastavljen rad na usklađivanju međusobnih politika i saradnji.
On je dodao da SNSD sa DNS-om ima dugogodišnju uspješnu saradnju, te da ostaju jedinstveni na političkom planu očuvanja i jačanja Srpske.
“Naš sporazum se odnosi na zajedničke politike na nivou Srpske i BiH, kao i pozicioniranje u skladu sa izbornim rezultatima”, rekao je Dodik, nakon što je sa liderom DNS-a Nenadom Nešićem potpisao sporazum o međusobnoj koalicionoj saradnji dvije stranke.
On je dodao da će ovaj sporazum opredijeliti saradnju za lokalne pa i opšte izbore.
Nešić je rekao da je DNS svjestan trenutka potrebe za srpskim jedinstvom, te da će braniti ustavnu poziciju Srpske.
“U vezi sa imovinom Srpske neće biti pregovora. To je crvena linija za nas. Podržavamo Dodika jer on ne brani samo sebe već Srpsku, a proces protiv njega je proces protiv predsjednika koji predstavlja jedinstvo srpskog naroda”, rekao je Nešić i dodao da to neće biti dozvoljeno i da će DNS uvijek biti na braniku Srpske.

Izvor: SRNA/Srpskainfo